Regresyon
Regresyon Terapisi geçmiş yaşamlara ışık tutuyor
“Evren bir bulmaca, yaşam çözülecek bir problem. Şaşırtıcı bir şey, göründüğü gibi değil! Orada kapılar, kilitler, anahtarlar var. Eğer doğru anlarsan, ne yapıp edip sana son derece umulmadık bir yol verecektir.” –Filozof Terence Mckenna
Uzun zaman önce kendi var oluşumu sorgulamam ile beraber, içimde içsel bir yolculuğa çıkmıştım. Bu yolculuğum sırasında karşıma çıkan karma felsefesi ile aklımdaki birçok sorunun yanıtını bulmuştum. Karma felsefesi en basit tanımı ile “Ne ekersen onu biçersin” diyor. Eğer biraz da olsun farkındalık sahibi bir kişiyseniz, bunu zaten şimdiki yaşamınızda da gözlemleyebilirsiniz.
Evrende mükemmel bir şekilde işleyen neden-sonuç yasası mevcut. Peki ya bu yaşamımda ekmediğim bir şeyi neden şu anda biçiyorum diye sorduğunuz anlar da olmuş olabilir. İşte bu noktadaki sorularımıza Regresyon Terapisi ışık tutuyor. Bu terapi yöntemi ile hem şimdiki yaşamlarımızı hem de geçmiş yaşamlarımızı şifalandırabiliyoruz.
Regresyon terapisi nedir?
Regresyon terapisi nedir? Herkese regresyon terapisi uygulanabilir mi?
Regresyon terapisinin en kısa tanımı; bir problemin, bir sorunun kaynağına giderek onu çözümlemektir. Şimdiki hayatta yaşanan bazı problemler çocuklukta yaşanan problemlerle bağlantılı gibi görünmekle birlikte geçmiş hayatlarda yaşanmış bir olay ile de bağlantılı oluyor. Şimdiki hayatta yaşanmış problem ve sorunlara yönelik olarak da regresyon terapisi oldukça etkin ve faydalı bir çalışmadır.
Konu başlıkları, iletişim sorunları, korkular, fobiler, ikili ilişkilerde yaşanan her tür problem, sağlık sorunları, ruhsal sıkıntılar ve hayat yolunda tıkanmışlık hissi gibi bir çok konuda regresyon çalışması uygulanabilir. Yeter ki eğitimli, yetkin ve uzman kişiler tarafından uygulansın. Regresyon terapisine uygun olmayan kişiler azınlıktadır. Yani kendi bilinçaltına ulaşamayan, transa geçemeyen, regrese olamayan kişilerle çalışmak zor.
Akli dengesi bozuk, egosu yüksek, bazı anti-depresan ilaçları kullananlar ve hamilelerle çalışamıyoruz. Ayrıca kişi kendisi ile yüzleşmeye hazır değilse regrese olamıyor. Çünkü özellikle benimle yapılan bir regresyon çalışmasında danışan kendisiyle yüzleşir, kendi hatalarını da görmeye başlar. Buna hazır olanlar daha rahat yol alıyor.
Regresyon terapisi almak için reenkarnasyon inancına sahip olmak gerekli midir?
Hayır, şart değil ama danışan kişi çok katı inançlara sahipse zaten hatırlamıyor yani kendi bilinç altını bloke ediyor. Bu durumda da sağlıklı ve verimli bir çalışma yapmak mümkün olmuyor.
Terapi almak için size başvuranlar en çok hangi sorunlar ile geliyorlar?
En yaygın sorunlar, ikili ilişkilerde yaşanan problemler, iş hayatında kariyer yolunda sıkıntılar, özgüven ve öz sevgi eksikliği.
Regresyon terapisinin diğer terapilerden farkı nedir?
Regresyon çalışmasında doğrudan bilinç altına yönelik bir çözümleme yapıyoruz. Bilinç altındaki köken travma – sorun çözüldüğünde hayatın akışında iyileşme oluyor. Sadece bilmek-fark etmek yeterli değil aynı zamanda çözmek gerekiyor. Regresyon çalışması iyi uygulandığı takdirde olumlu fark yaratıyor.
Bir regresyon terapisi seansı nasıl gerçekleşiyor?
Öncelikle bir ön görüşme yapıyoruz. Danışan yaşadığı sorunları anlatıyor. Danışanın öncelikle çözmek istediği probleme karar veriyor. Ve ardından o problemin geçmiş hayat veya şimdiki hayattaki kökenini keşfediyoruz. Keşif yani hatırlama çalışmasının ardından çözümleme aşamasına geçiyoruz.
Terapi sırasında uyguladığınız trans geçiş yöntemi nedir? Trans geçiş yönteminin hipnozdan farkı nedir?
Her an trans halindeyiz aslında. Maharet an’da ve uyanık olmayı başarmak. Zaten geçmişin etkileri altındayız ve çoğu zaman an’dan kopuk yaşıyoruz. Bilim insanlarının verdiği istatistiki bilgiler de bu yönde. Ben çalışmalarım sırasında özel bir transa geçiş yöntemi uygulamıyorum. Danışanlarımın sadece ilgili anıları hatırlamasını kolaylaştıracak bazı cümleler söylüyorum. Ben hipnoz yapmıyorum, gerek de kalmıyor, tercih de etmiyorum. Danışanlarım o andan kopmadan bir geçmiş anıyı hatırlar. Bilinç kaybı söz konusu değil ve danışan seans boyunca orada olduğunun farkındadır.
Regresyon terapisi çocuklara da uygulanabiliyor mu?
Evet ama tabii ki eğitimini aldıktan sonra uygulama yapılabilir. Çocuklarla regresyon başlı başına ayrı bir alan, yetişkinlerden daha farklı bir uygulaması var.